Бившият международен рефер и настоящ футболист на третодивизионния Гигант (Белене) донесе на отбора си служебна загуба с 0:3. Аматьорите гостуваха на Балкан (Белоградчик) в мач от 18-ия кръг на Северозападната "В" аматьорска футболна група.

Съставът на Гигант за срещата наброявал седем футболисти, сред които и Врайков. Главният съдия Бойчо Бойчев дал началото на мача, но във 2-ата минута при резултат 0:0 Момчил Врайков се хванал за крака и заявил, че контузия не му позволява да продължи да играе. Позовавайки се на правилника, според който един отбор трябва да е на терена най-малко със седем футболисти, реферът прекратил двубоя. Почти сигурно е, че Балкан ще спечели служебно с 3:0.

Дербито на кръга от същата група беше в Борован, където местният Торпедо трябваше да посрещне Локомотив (Горна Оряховица). Поройните дъждове обаче наводнили терена и срещата беше отложен. Трявна пък спечели с 2:1 местното дерби с Янтра (Габрово), а лидерът Чавдар (Бяла Слатина) взе минимална победа с 1:0 като гост на аутсайдера Павликени.