Първият официален мач по футбол в България за 2015 година ще стане факт днес. Берое и Лудогорец излизат един срещу друг в първи двубой от 1/8-фииналите на турнира за Купата. Срещите, които трябваше да се проведат през октомври м.г., бяха отложени за началото на тази година заради участието на разградчани в Шампионската лига.

Първият съдийски сигнал трябва да прозвучи в 13:00 часа, а арена на сблъсъка ще бъде стадион "Берое" в Стара Загора. Реваншът е след седмица в Разград. Крайният победител е чакан от Литекс на 1/4-финалите.

Досега двата тима са се изправяли един срещу друг 12 пъти. 8 от срещите са били за първенство, три за Купата и веднъж Берое и Лудогорец са играли за Суперкупата на България. Равносметката от тези мачове е 7 победи за разградчани и пет равенства. Заралии все още търсят първи успех над шампиона и носител на трофея в турнира.

Последният двубой помежду им завърши с тежка домакинска загуба за "зелените". Лудогорец спечели на 5 декември 2014 с 4:0. А предстоящия мач между двата отбора е отново в Стара Загора. В началото на четвъртата си година начело на Берое Петър Хубчев привлече интересни имена като Антон Огнянов, Валдемар Боровский, Илко Пиргов, Георги Андонов. Последните двамата обаче са контузени и ще пропуснат срещата. Разградчани пък единствено се разделяха с футболисти и запазиха тези, които изведоха отбора до върховете на родния футбол и до европейската сцена.

Във всеки случай в Берое са повече от мотивирани срещу най-добрия отбор в България в момента. А и онова 0:4...

3_3.jpgberoe.jpgБЕРОЕ - ЛУДОГОРЕЦ
1/8-финал за Купата, първи мач
пряко по ДИЕМА
Стара Загора, ст. "Берое"
Съдия: Ивайло Стоянов
 

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
Берое:
Макенджиев, Зехиров, Иво Иванов, Зафиров, Пенев, Джоман, Костадинов, Огнянов, Елиаш, Керкар, Мапуку
Резерви: М. Михайлов, Боровский, Тенев, Т. Дяков, Гади, Н'Дайе, Костов
Контузени: Бакалов, Аясс, Андонов, Пиргов
Наказани: няма
Треньор: Петър Хубчев

Лудогорец: Вл. Стоянов, Минев, Моци, Терзиев, Кайсара, Дяков, Ешпиньо, М. Александров, Марселиньо, Абало, Безяк
Резерви: Чворович, Барт, Ангуло, Анисе, Вандерсон, Мисиджан, Кишада
Контузени: няма
Наказани: няма
Треньор: Георги Дерменджиев

Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и зимна подготовка

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите

Купа на България - сезон 2014/2015