Днес от 19:00 часа България посреща Беларус на "Васил Левски" в последния си за годината мач от световните квалификации. "Лъвовете" са в серия от две поредни загуби и тази вечер са задължени да търсят трите точки, ако искат да запазят шансове за някое от челните места в групата.

Новият селекционер на "трикольорите" Петър Хубчев даде да се разбере, че колкото и да са подценявани играчите, те имат качества и са способни да постигнат нещо значимо. Специалистът призова за по-голям позитивизъм и по-голяма подкрепа към отбора. Към момента и двете неща не са налице. Феновете нямат вяра на футболистите, а показателен факт за това е, че много малко от тях ще са на трибуните. Разочарованието сред привържениците граничи с безразличието и единствено от играчите зависи да направят така, че отново да играят пред пълен стадион.

Очаква се Хубчев да заложи на офанзивна тактика днес. На врата по всяка вероятност ще застане Николай Михайлов. Пред него в защита ще действат Страхил Попов, Васил Божиков, Александър Александров и Петър Занев. В халфовата линия с по дефанзивни функции ще са нагърбени Светослав Дяков, Ивайло Чочев и Симеон Славчев. В предни позиция пък ще се подвизават Александър Тонев, Ивелин Попов и Георги Миланов.

Гостите пристигат със самочувствието от победата над Гърция в контрола през седмицата, а освен това на старта на квалификациите удържаха нулево равенство срещу европейския вицешампион Франция. Селекционерът Александър Хацкевич ще разчита на опита на ветераните Александър Хлеб и Сергей Корниленко, както и на добрата форма на Павел Нехайчик. 

Резултат с изображение за българия национален отбор логоБЪЛГАРИЯ - БЕЛАРУСРезултат с изображение за belarus national football team
днес от 19:00 часа по БНТ HD
София, "Васил Левски"
Съдия: Щефан Клоснер (Швейцария)

Вероятни състави:

България: Н. Михайлов, С. Попов, А. Александров, В. Божиков, П. Занев; И. Чочев, С. Дяков, С. Славчев; А. Тонев, И. Попов, Г. Миланов
Селекционер: П. Хубчев

Беларус: Хутор; Палицевич, Поляков, Филипенко, Шитов; Кендиш, Маевский; Савицкий, Хлеб, Нехайчик; Корниленко
Селекционер: А. Хацкевич

Баланс между двата отбора: 5 мача, 4 победи за България, 0 равенства, 1 победа за Беларус - г.р. 10:4

НАШАТА КВАЛИФИКАЦИОННА ГРУПА ЗА МОНДИАЛ 2018
ВСИЧКИ ГРУПИ В БИТКАТА ЗА СВЕТОВНОТО В РУСИЯ​