Учредителите на новия Ботев (Пловдив) вече работят по селекцията на тима и са влезли в преговори с трима от бившите асове на "канарчетата". От управата на клуба са се свързали със защитника на Черно море Николай Домакинов, нападателя на Берое Георги Андонов, както и с Георги Какалов. Последният в момента рита като преотстъпен от Динамо (Минск) в кипърския втородивизионен Олимпиакос (Никозия), но договорът му с беларусите скоро изтича и няма да бъде подновяван.

В Пловдив усилено се говори, че вече е избран и старши треньор за новата жълто-черна формация. Учредителите са се спрели на Тенчо Тенев, който на няколко пъти водеше отбора, собственост на Димитър Христолов, твърди "Тема спорт".

Бъдещият президент на Ботев няма да стане ясен на учредителното събрание, което ще се проведе утре, признаха от Комитета за спасение на клуба. След като се регистрира в съда, новият УС ще избере шефа на "канарчетата". По принцип е постигнато съгласие кой да оглави дружеството, но името няма да се изнася пред медиите, докато всичко не бъде документирано. На събранието в събота ще бъде обявен само съставът на управата. След като получи съдебна регистрация, новият УС ще потърси среща с Борислав Михайлов. На нея шефовете ще се опитат да убедят президента на БФС и другите от Изпълкома техният тим да бъде допуснат до участие в Източната "Б" група. За целта те ще направят всичко възможно клубът да получи професионален лиценз.

Нови проблеми възникнаха вчера на стадион "Христо Ботев". От Енергото дойде заплашително писмо, че ако не бъде платена сметката за електричество от 345 лева, токът ще бъде спрян. Косачката, с която се обработва теренът, пък се развали. /БЛИЦ