Преди няколко дни са стартирали преговори за продажбата на 40% от акциите на ПФК ЦСКА АД, научи БЛИЦ от достоверни източници. Кандидат-купувач е Лъчезар Цоцорков, който е шеф на Асарел-Медет” - най-голямата и водеща българска минна компания за открит добив и обогатяване на медни руди.

Премиерът на България Бойко Борисов вече обяви, че е направил връзка между Цоцорков и собствениците на ЦСКА Димитър Борисов и Иво Иванов с цел подписване на договор за генерално спонсорство. Последните новини от “Армията” обаче гласят, че се водят разговори за изкупуване на акции.
 
“Фирма “Титан” със сигурност остава, но е доста вероятност да се появи нов съсобственик, който да помогне за финансовото стабилизиране на клуба”, заявиха запознати.
 
Междувременно Стойчо Младенов беше засечен да обядва с шефа на ЦСКА Димитър Борисов. Любопитното е, че “червената” легенда се среща с ръководството на клуба за втори път в рамките на по-малко от два месеца. Преди вечното дерби с “Левски”, спечелено с 1:0, Младенов беше поканен на вечеря с отбора, за да надъха играчите.
 
“Да, наистина се видях наскоро с Димитър Борисов. Това обаче стана случайно. Бях в спортния комплекс “Царско село”. Там се появи и Борисов. Седнахме да обядваме, но с нас имаше и други хора. Не сме водили разговори за евентуално мое завръщане в ЦСКА. Смятате ли, че ако се провежда подобна среща, тя ще се състои на обществено място? А и отборът си има треньор. Така че – не си правете грешни изводи”, заяви Стойчо Младенов пред БЛИЦ.