БНТ 1 и БНТ HD ще излъчат пряко първия тест в груповата фаза на Лига Европа на българския шампион Лудогорец срещу турския Истанбул Башакшехир. Двубоят ще се предава директно от стадион "Фатих Терим"  в четвъртък (14 септември) от 20:00 часа.

Обществената телевизия е единствената медия, която ще  покаже всички  срещи на Лудогорец от група C на турнира, където са още отборите на португалския Брага и немския Хофенхайм.

За мача срещу Истанбул Башакшехир в състава на българския тим няма да играе наказаният Марселиньо. В турския отбор който завърши на второ място в последното първенство, личат имената на изестни футболисти като Емануел Адебайор, Гаел Клиши, Елеро Елиа и бившия играч на Лудогорец Жуниор Кайсара.

Коментатор на  футболната среща ще бъде Ивайло Ангелов, а репортерът Тодор Георгиев ще осигури за зрителите на БНТ първите интервюта с играчи и треньори след мача. Коментарното студиото на БНТ с водещ Радостин Любомиров започва 30 минути  преди началото на двубоя - в 19:30 часа.

Вторият двубой на разградчани ще е на 28 септември от 22:05 часа, когато приемат на своя стадион „Лудогорец Арена“ тима на  Хофенхайм.

На 19 октомври  предстои срещата с отбора на Брага в Португалия. Две седмици по-късно – на 2 ноември, португалците връщат визитата.

На 23 ноември в Разград Лудогорец посреща Истанбул Башакшехир и завършва на 7 декември в Германия срещу Хофенхайм.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа