Всички футболни отбори, които се подготвяха в Албена напускат курорта, съобщиха за БЛИЦ от спортния отдел на туристическото дружество. Курортът бе избран за тренировки от ЦСКА, Локомотив (София), Славия, Пирин и Миньор (Перник). Петте професионални клуба днес окончателно са информирали комплекса, че преустановяват заниманията си край морето и ще търсят друг вариант за лагер, за да спасят зимната си подготовка.

“Обстановката е тежка и не позволява да се води тренировъчен процес, терените са затрупани със сняг”, разкри началникът на спортния отдел в Албена Филип Обретенов. До крайното решение клубовете са стигнали, тъй като прогнозата е времето в региона още повече ще се влошава и температурите да достигнат до минус 22 градуса.

Локомотив (София) вече обяви, че напуска крайбрежието и ще се премести в Благоевград. От ЦСКА обмислят възможността да се върнат в София. "Армейците" са провели нормално само една тренировка край морето. Очаква се днес играчите на Йоан Андоне да проведат занимание в "Спортпалас", ако условията в залата позволяват това да стане.

В Каварна се подготвят Калиакра, Добруджа и Левски. Засега “сините” спасяват положението с тренировки в спортната зала в Каварна. Лошото време днес отложи контролата Калиакра - Шабла, а заминаването на професионалните клубове от Албена ще провали множество запланувани проверки.

"Ужасна работа! В момента чистим игрището с изкуствена настилка. Целта ни е да осигурим терен за водене на тренировки и за провеждане на контролни срещи. Но много е вероятно уговорените проверки да бъдат отменени, за да се предпазят състезателите от контузии в началото на подготвителния сезон. Мачът с Шабла се провали, може да пропаднат контролите и с Добруджа и Левски", каза изпълнителният директор на Калиакра Венцислав Василев.

"Правим всичко възможно, за да стигнем поне до фитнес залата. Нямаме никаква възможност за занимания на открито. Затова мисля, че е по-добре да прекратим лагера в Каварна и да се приберем в Добрич, където ще имаме възможност да ползваме залите и да водим тренировъчен процес", заяви треньорът на Добруджа Валентин Пейчев.
Станислава Кръстева, БЛИЦ