Наистина звучи невероятно, но български национал е отказал годишна заплата от 1 милион долара. Става въпрос за Тодор Неделев и китайския Шъдзяджуан, където треньор е Ясен Петров.

Още преди известно време БЛИЦ разкри, че халфът на Ботев (Пловдив) е отклонил първата оферта заради страха си от пътуване със самолет. Тогава азиатците са му предложили 800 000 долара на година и тригодишен договор.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Съвсем скоро те са направили втори и последен опит да го привлекат. Този път със завишена заплата на стойност точно 1 милион долара за 365 дни, което прави 3 милиона долара за трите години контракт. Както и пълен лукс - огромен мезонет, където да живее, и най-нов модел японски автомобил, научи БЛИЦ.

И това обаче не помогнало. Неделев бил категоричен, че не иска да отива да играе толкова надалеч заради пустата й фобия.

"Тошко е страхотен футболист, но ние го обявихме за най-странния играч. Такова нещо се случва за първи път в историята. Да откажеш цели 3 милиона", коментират в спортните ни среди. 

Дали Тодор ще остане в Ботев (Пловдив) през пролетта? Засега е най-вероятно. Но засега, защото до затварянето на трансферния прозорец у нас има още време – 28 февруари. Припомняме, че интерес към Неделев има от ЦСКА, Лудогорец и Левски. Последните слухове гласят, че „армейците” ще направят нов опит да докарат Тодор в Борисовата градина. 
ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019
Следете с БЛИЦ: Зимна подготовка 2019