Славия и Берое излизат един срещу друг в първи мач от полуфиналите за Купата на България. Срещата ще се играе на стадиона в квартал "Овча купел” и започва в 15:30 часа. Двата тима са крайно амбицирани да стигнат до финала, а словесната война вече бе започната от Венци Стефанов. Двубоят се явява ключов и за двата състава, които са спокойни в първенството, но ако искат да запомнят сезона, трябва да спечелят трофея.

Сериозна подкрепа се очаква от феновете и на двата отбора. Има реален шанс Славия да счупи рекорда си по посещаемост през този сезон, като надеждите са на стадиона да има над 3000 души. Немалка част от тях ще пристигнат от Стара Загора, за да подкрепят Берое.

Двата тима изиграха двубоите си за първенство. Славия надделя през първия полусезон с 6:1 на свой терен, а преди по-малко от 20 дни Берое победи "белите" в Стара Загора с 2:1.

Единствените проблеми пред треньора на домакините Велислав Вуцов са трайно контузените вратари Стефано Кунчев и Емил Петров. Той може да разчита на всичките си останали футболисти и ще очаква да пусне в игра оптимален състав, борейки се да зарадва феновете с купа за 100-годишния юбилей. Защитникът Радослав Димитров ще започне като титуляр на мястото на Филип Филипов. В средата на терена ще действат Павле Попара и Тодор Янчев, а пред тях Антонио Ливраменто. По крилата ще са Здравко Лазаров и Галин Иванов, а изнесеният напред нападател ще бъде Радослав Василев.

Петър Хубчев вероятно ще заложи на Иван Караджов на вратата, а Стойчев и Зафиров ще бъдат двойката централни защитници. Веселин Пенев и Пламен Крумов попълват защитната четворка. В центъра на терена ще са Алберто Лоузейро, Елиаш Да Силва и Георги Андонов. По фланговете ще действат Давид Каядо и Елио Мартинс, а атаката ще бъде водена от Венцислав Христов.

Славия ще играе 16-ия си полуфинал в турнира, като досега "белите" в 10 случая са стигали и до финала и 7 пъти са вдигали купата. Беройци пък имат пет участия на финал до момента, като само в един от тези случаи са триумфирали с трофея.

 
logo_Slavia.jpgСлавия - Берое___________.jpg
15:30 часа
стадион "Славия"
пряко по БНТ
съдия: Цветан Кръстев



Вероятни състави:


Славия: Петков, Димитров, Желев, Златков, Атанасов, Янчев, Попара, Иванов, Ливраменто, Лазаров, Василев

Берое: Караджов, Пенев, Крумов, Стойчев, Зафиров, Лоузейро, Да Силва, Антонов, Мартинс, Каядо, Христов