ЦСКА приема Миньор днес от 18:00 часа на стадион “Българска армия”. Двубоят ще бъде предаван пряко по НЮЗ7. “Червените” са на четвърто място с 35 точки, на четири от третия Литекс, Миньор е в зоната на изпадащите.

Добрата новина за Милен Радуканов е възстановяването на контузения до скоро бразилец Марсиньо, който евентуално може да дебютира срещу Миньор. Треньорът на ЦСКА може да разчита на всички футболисти, с изключение на трайно контузения Антон Карачанаков. В защита отборън ще стартира с обичайната четворка – Иван Бандаловски, Апостол Попов и Костадин Стоянов, и Михаил Венков. Пред тях почти сигурно ще излязат Лукас Саша и Абел Анисе. По крилата ще започнат Присо и Варела, а в нападение може да видим тандем Платини – Мартин Камбуров. Бившият нападател на Локомотив (Пловдив) не е в познатата форма и е възможно да остане резерва, а титуляр в атака да излезе Спас Делев.

Треньорът на Миньор Николай Тодоров-Кайзера планира да заложи в предни позиции на Франк Маду, ако здравословното му състояние позволява. Нападателят получи травма в контролата с Пирин (Гоце Делчев) и участието му ще бъде под въпрос до последно. След дълго чакане на жълтата си карта повторен дебют за Миньор ще направи юношата на ЦСКА Адриан Олегов. Той ще замени наказания Ивайло Цветков. В строя се завръща и Камен Хаджиев, който почива принудително един мач за натрупани жълти картони. Освен Олегов още един юноша на ЦСКА ще излезе за Миньор тази вечер на „Армията”. Това е Томислав Павлов, син на Славчо Павлов, който на 16 години смени школата на ЦСКА с тази на Селтик.


ЦСКА – Миньор
Днес от 18:00 часа
Стадион: “Българска армия”
Съдия: Владимир Вълков
Пряко по НЮЗ7

Вероятни състави:
ЦСКА: Томас Черни, Иван Бандаловски, Апостол Попов, Костадин Стоянов, Михаил Венков, Лукас Саша, Абел Анисе, Нджонго Присо, Мишел Платини, Игнасио Варела, Мартин Камбуров
Резерви: Божидар Стойчев, Венци Василев, Пламен Крачунов, Ивайло Чочев, Сержиньо, Марсиньо, Спас Делев
Контузени: Антон Карачанаков, Станко Йовчев; Наказани: Няма

МИНЬОР: Пейков, Камен Хаджиев, Адриан Олегов, Станчев, Давид Стоянов, Ахмет Хикмет, Ивайло Стоянов, Джиби, Петров, Томислав Павлов, Франк Маду
Резерви: Банков, Райчев, Ялъмов, Стефанов, Софрониев, Йорданов, Александров
Контузен: Божанов; Наказан: Цветков

БАЛАНС: В А група: 74 мача, 50 победи за ЦСКА, 14 равенства, 10 победи за Миньор, голова разлика 174-66 за ЦСКА
ЦСКА като домакин: 36 мача, 31 победи за ЦСКА, 2 равенства, 3 победи за Миньор, голова разлика 108-22 за ЦСКА

Мачът през есента: Миньор - ЦСКА 1:4 (в Своге)

Любопитни факти
Победата на ЦСКА над Миньор през есента с 4:1 в Своге направи "червените" първият отбор с 50 победи над перничани в историята на тяхното участие в "А" група, следващият "Левски" има 45.

Нджонго Присо сложи край на головата си суша в миналия кръг след 20 поредни мача, в които не бе постигал попадение в първенството.

Вратарят Томаш Черни регистрира 10 „сухи мрежи” в А група след 18 изиграни двубоя.

Миньор не е вкарал гол в последните си 6 гостувания, в които все пак взе една точка с 0:0 срещу Славия в 10-ия кръг

Николай Тодоров-Кайзера ще стане третият бивш играч на Локо София, който води Миньор срещу ЦСКА през последните 3 години. Преди него това направиха Антон Велков и Стойчо Стоев.

За първи път двата отбора играят в София на 3 юни 1951 година. ЦСКА побеждава с 3:0 след голове на М. Янков, Анг. Миланов-Гелето (2).

Две са най-изразителните победи на ЦСКА над Миньор – с 8:1 на 7 октомври 1984 година и със 7:0 на 7 септември 1991 година.

Първата си победа в София Миньор постига на 23 октомври 1952 година – с 2:1. Втората си победа перничани постигат на 5 април 1957 година с 1:0 след гол на Петър Аргиров.

Най-много голове за ЦСКА в мачовете с Миньор в София има Иван Колев (8), Димитър Якимов (5), Йордан Лечков е с 4.

Баланс в последните 5 сезона:

Сезон 2008/09
ЦСКА – Миньор 2:0
Миньор – ЦСКА 0:1

Сезон 2009/10
ЦСКА – Миньор 0:3
Миньор – ЦСКА 0:0

Сезон 2010/11
Миньор – ЦСКА 2:4
ЦСКА – Миньор 2:0

Сезон 2011/12
ЦСКА – Миньор 3:1
Миньор – ЦСКА 2:0

Сезон 2012/13
Миньор - ЦСКА 1:4
Баланс: 9 мача, 6 победи за ЦСКА, 1 равенство, 2 победи за Миньор