Кариана (Ерден) победи с 3:2Локомотив (София) като домакин и нанесе първо поражение на "железничарите" този сезон. Победителите излязоха начело в класирането с 19 точки, колкото има и днешният им съперник.

Кариана поведе с гол на Евгени Игнатов в 22-ата минута. Той проби по крилото и преодоля Василев за 1:0. В 39-ата минута светкавична контраатака на тима от Ерден завърши с втори гол във вратата на лидера. Игнатов изведе с дълго подаване Борислав Дамянов, който настигна топката почти на аут линията и се възползва от неразчетеното излизане на Василев, за да увеличи резултата на 2:0.

Шокът за Локо стана пълен в последната минута на първата част. Владислав Цеков засече с глава центриране след късно изпълнение на корнер и направи резултата класически.

Winbet - победата е емоция! (18+)

На почивката Колев пусна в игра Павел Петков и Мартин Василев, които смениха неубедителните в тази среща Милошев и Николов. Гостите от столицата натиснаха, а домакините направиха няколко опасни контраатаки. 

Локомотив успя да стигне до гол едва в 88-ата минута, който бе дело на Диков. Отново той реализира в добавеното време за 2:3, но гостите нямаха сили и време за изравнително попадение.