Българският талант на Спартак 1919 (Плевен) Красимир Тодоров вече е играч на холандския елитен Твенте (Нидерландия). Трансферът на родения през 2004 година нападател се осъществява със съдействието на неговия агент - Антъни Раво, съобщиха от плевенския тим.

В клуба от холандския град Енсхеде се подвизава още един наш талант - Станислав Дюлгеров, който е с година по-голям от Тодоров. Както е известно, в този тим игра и вратарят на Левски Николай Михайлов от 2010 до 2013 година, като още в първия си сезон стана шампион в Ередивизи.

През пролетта на 2019 година Красимир Тодоров тренира една седмица с юношеския тим на Евертън по покана на английския клуб. През същата година той бе избран за най-добър нападател в Елитната Група до 15 години (при родените през 2004 години) и също така бе капитан на националния отбор на България (родени през 2004 година)

За ФК Спартак 1919 Красимир Тодоров има записани 35 мача, в които е отбелязал 52 гола и е направил 17 асистенции. Той получи и специален плакет, на който е гравирана статистиката на нападателя при "Гладиаторите".

Под ръководството на своя треньор, Радостин Александров, талантът има над 200 мача в рамките на повече от 4 години, в които е отбелязал близо 300 попадения за ФК Спартак 1919 и ПФК Берое.

Само през 2019 година шестима играчи от Спартак 1919 получиха възможност за реализация в страни като Англия, Холандия и Италия.

"Красимир е изключителен талант! Той е от онези, специални играчи, които имат от всичко по много. Скорост, сила, издръжливост, техника, интелект - във всеки компонент той е с перфектни резултати. Като характер, също е изключително момче, което се е справило с всичко по пътя си до момента. Винаги целенасочен, устремен и отдаден към футбола, играч, който знае какво иска и какво е нужно, за да го постигне. Отговорно мога да заявя, че Красимир е един от най-талантливите играчи с които съм работил и ненадминат на своята позиция, поне при набор 2004 година“, сподели треньори Радостин Александров.