Отборът на феновете на Спартак (Варна) победи с 3:2 Самоводене в последната среща от програмата на първия кръг на турнира за Купата на България. Така "соколите" станаха вторият третодивизионен тим след Созопол, класирал се на 1/16-финалите, където се включват и отборите от "А" група.

Участникът в Северозападната "В" група Самоводене прие Фенски Спартак на стадион "Ивайло" във Велико Търново.

Срещата започна много добре за гостите от Варна. Още в 8-ата минута Кирил Недев напредно мощно по десния фланг и подаде към непокрития Тодор Радомиров, който от близо откри резултата - 0:1. 30 минути по-късно домакините нанесоха своя удар. Ивелин Момчилов получи добър пас от Младенов и с удар от границата на наказателното поле направи Маринов безпомощен - 1:1.

Втората част започна по идентичен начин с първата. Още в 47-ата минута трима футболисти от "соколите" излязоха срещу двама от домакините, а непокритият Марин Петров направи безпроблемно 2:1 в полза на гостите. След този момент играта се поуспокои, а варненският тим се опитваше да задържа по-продължително топката. Драмата настъпи в последните минути. В 87-ата Иван Караджов пусна към резервата Александров, който на празна врата вкара за 3:1. Още с подновяването на играта домакините намалиха на 2:3 чрез Светослав Караиванов, но в даденото от съдията 5-минутно продължение не успяха да стигнат до равенство и да пратят мача в продължения. Така Фенски Спартак победи с 3:2 и очаква името на съперника си за 1/16-финалната фаза на турнира. /БЛИЦ

Самоводене - ФЕНСКИ СПАРТАК (Вн) 2:3
0:1 Тодор Радомиров (8), 1:1 Ивелин Момчилов (38), 1:2 Марин Петров (47), 1:3 Александров (87), 2:3 Светослав Караиванов (88)