Добри новини за треньора на Славия Велислав Вуцов. Основните единици в състава му Георги Петков, Богомил Дяков и Павле Попара ще могат да вземат участие в мача с Монтана. Гостуването от 17-ия кръг на "А" група е в събота.

В допълнение Здравко Лазаров е напълно възстановен и ще може да започне от първия съдийски сигнал. Срещу "Ботев" (Пд) (2:2) миналия уикенд ветеранът се появи като резерва.

"Георги Петков, Богомил Дяков, Павле Попара и Здравко Лазаров са готови да играят. Поех риск с включването на Лазаров миналия кръг. Сега е готов за цял мач. Японецът Дайсуке Мацуи напредва и вероятно ще играе в някои от мачовете следващата седмица. Чавдар Янков и Тодор Колев продължават да се възстановяват.

Вероятно ще бъдат готови да играят след третия кръг. Не съм оптимист единствено за състоянието на Тайсуке Акийоши, който все още е в Япония. През седмицата в отбора имаше някои малки проблеми с контузии, но всичко отшумя", обясни ситуацията Вуцов.

"Ние също като Монтана сме до стената. Очаквам да играят на предела на възможностите си. Убеден съм, че нашият отбор е по-стойностен и не може да става въпрос за подценяване, защото нямаме победа в 10 поредни мача от първенството", добави наставникът.