Черно море записа победа с 1:0 при гостуването си на Левски в дербито на Елитната група до 19 години. “Сините” са пряк конкурент на “моряците” за второто място в първенството, като след успеха варненци събраха 57 точки, колкото има и третия ЦСКА. Лидерът Лудогорец е с 68. Левски е пети с 54, толкова има и Ботев (Пловдив), заемащ четвъртото място.

Талантите на Черно море, водени от треньора Николай Кънчев, започнаха ударно срещата и още във втората минута успяха да открият резултата. Румен Касабов получи топката в половината на Левски, финтира бранител и с удар по диагонала реализира за 1:0. До края на първата част и двата тима създадоха опасности пред двете врати, но не успяха да ги реализират. 

Първо Румен Касабов отправи два опасни удара в очертанията на вратата, но стражът на домакините успя да спаси. На няколко пъти и талантът Иван Дичевски се отчете с добри намеси.

През втората част темпото спадна и нов гол така и не падна.

Цял мач за Черно море игра един от синовете на Велислав Вуцов - Петър.

В следващия кръг "моряците" приемат другия пряк конкурент за второто място в групата – Ботев. Мачът е на 19 май (събота) от 17:30 часа.

“Доволен съм от себераздаването на момчетата. Играхме добре срещу силен съперник и заслужено спечелихме”, каза треньорът на Черно море Николай Кънчев.

Съставът на Черно море: Иван Дичевски, Виктор Попов, Георги Топалов, Йордан Радев, Добромир Добрев, Емил Янчев, Петър Вуцов, Румен Касабов (65-Мартин Дичев), Кристиян Арсовски (80-Георги Вълов), Влад Михайлов (55-Данаил Димов), Лъчезар Йорданов (75-Александър Георгиев).