Бившият наставник на Левски, Славия и Ботев (Пловдив) Велислав Вуцов дълго време пазеше мълчание за случващото се при "сините". Днес бе гост в БНТ и запълни ефира с лафовете си.

"В последните години доста неща в Левски бяха покрити в мъгла и не бяха ясни. Политиката на клуба се изкриви - взимат се чужденци, кой ги води, как идват, много неясноти. Бих нахокал хората, които работят в клуба през последните 8-10 години. Левски беше почти чист, когато Тодор Батков се оттегли. Акциите нямат никаква стойност, дават се тук и там. Появи се преди време някаква жена Диана, говори си някакви глупости с феновете, каква беше - не се разбра", започна Вуцов.

"Емил Спасов още играе за ветераните, във форма е. След 10 години може да извикаме Франсис Нар да играе за ветераните. Изгуби се автентичността на клуба. Бях 10-годишен пикльо, вървя по улицата в квартал "Хаджи Димитър", срещам Емо Спасов и искам да го пипна. Това е Емо Спасов! Сега до кого да се докоснеш?", продължи бившият треньор на "сините".

"Левски не е предмет, не е човек, за да се спасява. Левски е създаден, за да му се радват хората. В последните години се говори само за акции, за акционерното дружество. "Фенове" е разтегливо понятие, имаше фенско разцепление, много хора от тези фенове се показват, вживяват се в нещо, дават мнение. Това не е правилно!
ЦСКА също е гранд на България. Да, с 50 години е след нас, сигурно са и с 50% по-малко от нас като количество фенове, но пак имат много фенове", каза още Вуцов.

"Само с фенове, само с дарения няма да стане. Демокрацията е до вратата на съблекалнята, така казваше баща ми. Нека има ясни акционери и да има ясен финансов директор. На "Герена" се носят легенди за това кой как е дошъл и кой го е довел. Търкаш очи и се чудиш дали не сънуваш.

Ще ви разкажа една история: Свършва договорът на национала Георги Костадинов с клуба, отива той да преподписва и Диана Иванова му казала: "Вчера те гледах, не беше толкова добър и няма да ти подпиша договора". А той се е разбрал с Даниел Боримиров. И не подписа и си тръгна. Това не е легенда, истинска история е, подписвам се под нея", продължи Вили.

"Не вярвам да се стигне до фалит. Не може Левски да го притежава всеки, Наско Сираков може да притежава временно акциите, но той няма средствата за Левски, което не е срамно - друго е работил. Главен акционер на Левски в България могат да бъдат 4-5 човека. 

Сполучлив вариант е Лудогорец, където е Кирил Домусчиев и всички слушат него. В Левски силните години бяха, когато бяха Майкъл Чорни и Батков. После дойде приказката "много баби, хилаво бебе", завърши Вуцов.