Велислав Вуцов е шокиран от новината за уволнението му от Славия. Наставникът сподели, че е безкайно огорчен, че си тръгва от "Овча купел". Той все пак подчерта, че тепърва му предстои да говори с шефовете на клуба и да обсъди причините за сваленото от него доверие.

„Бях в Несебър на почивка, когато вчера вечерта научих за решението на Венцеслав Стефанов и останах крайно изненадан предвид доброто представяне на отбора през пролетта и разговорите, които бяхме водили за селекция и подготовка на отбора, която трябваше да започне на 10 юни", заяви пред "Топспорт" явно огорченият Вуцов.

„В момента се прибирам към София, като тепърва ще имам среща с ръководството на клуба, за да разбера ясно и точно мотивите за освобождаването си", продължи треньорът.

„Работих със сърце и душа за Славия. Имам договор, който смятам да изпълня, независимо от създалата се ситуация", завърши специалистът.

Засега като основна причина за освобождаването на Вуцов се изтъкна „неразбирателство и разминавания около лятната селекция".