Наставникът на "Ботев" (Пловдив) Велислав Вуцов беше доволен от минималната победа с 1:0, която отборът му постигна срещу Локомотив (София) след гола от дузпа на Юнес Хамза.

„Най-доброто, което можеше да ни се случи за 4 дни - да вземем две победи – се случи. Дано това да свали стреса и напрежението, което е при нас. Няма смисъл да се оплакваме. Нямаше по-негативни неща, които можех да намеря тук. Виждате какво е финансовото положение. Приветствам ръководството, че бяха честни. Казаха, че трябва да минем на икономичен режим и това е факт", коментира Вуцов.

„Аз говорих лично с Бенга в петък. Казах му, че съм доволен и ще му дам почивка. Той след 5 минути отиде да говори с ръководството, че напуска. Голям проблем е, че и публиката не присъства на мача днес. Немаловажно е и наказанието на трима души - Вандер, Стаховяк и Иршак. Проблемите преди мача ги знаехме. И съм доволен, защото им казах, че трябва да дадат една идея повече. Без да звучи нескромно, крайният резултат трябваше да е повече от 1:0. Поне три положения трябваше да реализираме. Виждате, че имаме много млади момчета. Сигурно някъде това може да ни струва повече. Първо трябва да им даваме самочувствие и да ги търпим. Сили нямат, защото е накъсана подтготовката им. На трима-четирима им се схванаха краката. Няма да правя разследване кой къде е тренирал. Трябва да уравновесим всички да са на едно ниво. Моята идея беше дори днес да не пускам Иван Цветков, за да го запазя за реванша със Санкт Пьолтен“, добави Вили Вуцов.

"Ще се боря за четирима чужденци да останат. С двама от тях аз съм си стиснал ръцете. Другите двама дават индикации, че също могат да останат. Ще говорим с ръководството. В понеделник чакам един нов футболист", каза още наставникът на "Ботев".

БЛИЦ ви представя всичко за българското участие в Европа

Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и подготовка

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите