Старши треньорът на "Ботев" (Пловдив) Велислав Вуцов коментира драматичното равенство срещу Локо (Пд) - 1:1 за Купата на България.

"Предвид на лошата игра на нашия отбор, резултатът трябва да ни радва. Ние знаехме, че мачът ще е тежък. В Коматево ще е различно. Няма да е толкова тежък терена. Взехме добър резултат. Важен гол вкарахме. С тази точка поздравявам Иван Джиджев, който днес празнува рожден ден. Ние можем да играем добър футбол на добри терени, но не и на такъв като този. Млад отбор сме. Имаме време да израстваме. Ще имаме моменти на спадове, но не трябва да се предаваме.

Пак казвам, това е нещо, върху което най-много трябва да работим - постоянството. Иван Цветков е играчът, който най-много харесвам в нашия отбор, заяви Вуцов.

- На добър терен играем по друг начин. На този терен топката не върви добре. Младите момчета имат време да израстват. Явно, че трябва да работим, изграждаме и усъвършенстваме играта си.

Когато изградим едно добро ниво на игра, ще бъда доволен от постигнатото. В тази битка, която беше Алекс спечели най-много единоборства. Не съм недоволен. Лошото е, че дадохме жертви. Иршак има температура. Надявам се да се оправи. Пламен Николов получи контузия. Надявам се да не е тежка.

Ние играхме добре, но явно при гостуванията играем по-боязливо. Не сме този агресивен отбор. Няма никакво нарушение преди гола на Локомотив. В края на мача имаше нарушение срещу Чунчуков в наказателното поле на Локомотив. За такова нещо в борбата се дава "Златен пояс"."

Купа на България - сезон 2014/2015
 
"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите