Ексцентричният треньор на "Ботев" (Пловдив) Велислав Вуцов се оплака след победата с 2:1 над Литекс в Ловеч, че външни фактори искат да тровят атмосферата при "канарчетата" и да ги изхвърлят от шестицата.

"Поздравявам футболистите за духа, който демонстрираха. Нашият отбор когато е под напражение играе добре, тази седмица измисляха тъпотии по адрес на "Ботев". Заляха ни с кофа лъжи и гадости. Не искам да има напрежение, но такова съществува. Вижте, че всеки пише и измисля всякави неща - рисуват, импровизират. Тази победа е за всички, които пишат измишльотините и гадостите по адрес на клуба. Външни фактори желаят "Ботев" да не играе в шестицата, но ние няма да се отказваме. Ще се борим докрай. "Ботев" е голям клуб. Победата тази вечер ми дава спокойствие, че вървим в правилна посока. Явно младостта е нашата слабост като гост. Въпреки това смятам, че скоро наши играчи може да бъдат извикани в националния отбор. Част от тях имат огромен потенциал, така че освен Милен Гамаков, очаквам да се погледне и към други играчи на "Ботев", коментира Вуцов.

"Имаме слабости. Преди Варна играхме чудесно срещу Берое, но във Варна се получи слаб мач на лош терен (б.р. - загубата с 1:2 от Черно море). Половината хора в състава дойдоха в движение. Исках да направя по твърд състав, без големи промени, сбърках, сега като има ротация отборът върви. Новите играчи се включиха добре. Всеки един ден надграждаме. Независимо от критиките към нас, на мен не ми пука. Ако видя, че нещата не вървят, ще си събера багажа и ще си тръгна. Като дойдох целта беше да се спасим от изпадане. А сега вече сме четвърти в класирането. Убеден съм, че ще се преборим за първата шестица. Борбата ще е до последния кръг. Нашият отбор много рано го отписаха. Играем честно навсякъде", завърши Вуцов.

Купа на България - сезон 2014/2015

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите