Треньорът на "Ботев" (Пловдив) Велислав Вуцов даде традиционната си преди шампионатен мач пресконференция. В неделя “канарчетата“ домакинстват в Коматево в първия си мач пред домашна публика на Славия - от 17:45 часа. Вуцов е доволен, че "жълто-черните" най-после ще играят пред публика у дома и се надява на победа срещу бившия си отбор Славия.

"Това е една седмица, която започна с минорно настроение. Когато загубиш 10-15 секунди преди края на продълженията важен мач, никога не може да се очаква в първите дни настроението и желанието за работа на всички да е на добро ниво. Въпреки всичко с дните избледняха емоциите. Всичко вече от мача на "Герена" е тотално забравено и оставено в миналото", заяви Вуцов.

"Предстои ни много важен мач. Не мога да кажа колко ще е тежък, тъй като това зависи от нас. Славия е добър отбор, тръгна с големи амбиции в първенството. Спечели убедително на старта, после взе точка навън. Противопостави се добре срещу ЦСКА и последните два мача се отличи с не чак толкова добра игра. Отбор с видими приливи и отливи. Постарах се да изгледам абсолютно всички мачове на Славия и видях силните и слаби страни, които ще ги предам на играчите си до мача в неделя", добави наставникът на "канарчетата".

"Това е и първи мач на собствен терен пред публика, която няма какво да я хвалим. Всички знаем, че тя е феноменална и е 12-ият играч. Липсваше ни първите три мача. Надявам се сега с нейна помощ нашият отбор да е по-агресивен и мощен. Затова ние трябва да зарадваме хората, които ще дойдат на трибуните и тези пред телевизионните екрани", каза още Вуцов.

Наставникът не пропусна да похвали и новото попълнение на "жълто-черните". "Момчил Цветанов е млад и перспективен футболист. Аз не крия, че още 2008 г. бях много близо до открадването му от Ловеч в посока "Левски". В името обаче на добрите отношение тогава между двата клуба решихме да не правим панаири. От тогава насам не съм му изпускал всички изяви. Знам какво може и какво не, така че още в неделя ще може да помогне на "Ботев" срещу Славия", завърши Вуцов.

Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и подготовка

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите