Френските медии не спестиха критиките си към играта на Лил в гостуването на "Левски" от Лига Европа, завършило 2:2. Селекцията на Руди Гарсия бе на няколко минути от загубата, но в 88-ата Иво Иванов си отбеляза нелеп автогол и лиши "сините" от успеха. Преди това Гара Дембеле и Владимир Гаджев наказаха французите.

"Защитата на Лил продължи да прави подаръци, сега пък на Левски", коментира сайтът footlille.com.

"Още от мача с Лион, когато загубихме 1:3, стана въпрос, че защитата прави много подаръци. Ради Гарсия каза, че спират с това, но за "Левски" Коледа дойде още през първото полувреме. Груба грешка в отбраната позволи на Гара Дембеле да вкара гол за българите", пише още на сайта на изданието.

"Наш ни вкара гола", коментираха пък по радио "Монте Карло" попадението на Гара Дембеле в 11-ата минута, с което "Левски" поведе.

"Той е от нашите, плюс това е формиран като футболист в школата в Клерфонтен. Помним го като талант, израснал там заедно с Абу Диаби и Хатем бен Арфа. Ето го сега, вкара майсторски гол във вратата на Лил. Използва грешката на Шеджу, който го опази в първия мач", се казва още в коментара.

Във Франция припомнят, че Дембеле и Орелиен Шеджу са били заедно преди години в Клерфонтен.

Играта на защитата на Лил беше много критикувана и от "Канал плюс" в прякото предаване на двубоя - "Цяло щастие е, че "Левски" не вкара още голове. Защитата на Лил нещо не се чувства комфортно в София." /БЛИЦ

Бъдете с "Левски" в Европа! Туристическа агенция "Галера" ще направи това реалност за Вас! За повече подробности, посетете http://www.galera.bg