Вихрен започна лятната си подготовка с 38 футболисти, като на голяма част от тях шефовете и треньорите не знаят имената. По известните нови са голмайсторът на Източна "Б" група с екипа на Марица (Пловдив) Рангел Абушев и юношеският национал Петьо Иванов също от Марица. Сред новите е вратаря от Поморие Християн Славов, който е повикан лично от новия треньор на вратарите Радослав Станев. 

От чужденците единствено започнаха Екундайо Джайеоба и Марсел Еламе. Освен Радо Станев днес в Сандански пристигнаха и другите двама помощници на Филип Филипов - Александър Йорданов и Бойчо Величков.

Изпълнителният директор на Вихрен Атанас Узунов заяви, че за цели през новото първенство не може да се говори защото целта е само една и тя е завръщане още този сезон обратно в групата на "майсторите".

В събота треньорът Филип Филипов е предвидил двустранна игра на своите подопечни и от нея ще стане ясно, кои продължават подготовка с отбора в Банско от понеделник. Първите контроли на Вихрен от лятната подготовка са 15 юли с Пирин (Разлог) и Септември (Симитли)./БЛИЦ