Вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев направи кратък коментар след заседанието на Изпълкома. Той потвърди, че от новия сезон в Първа лига ще бъде въведена технологията, който ще сигнализира на съдията, когато топката премине голлинията. Подобна техническа новост действа вече няколко сезона в Шампионската лига.

Българският футболен съюз продължава сътрудничеството си с компанията, която доставя системата ВАР. От сезон 2024/25 в България тя вече ще работи с осем камери, а не както беше до момента с шест.

„Има оптимизъм в това футболът да върви нагоре, но всички трябва да работим, а не БФС да е сам и без помощта на държава и общини. Всички трябва да работим в тази насока – по отношение на инфраструктура, на стадиони. Това е пътят“, каза Атанас Фурнаджиев.

„Имаше спорове, и то доста. Неслучайно заседанието продължи 3 часа. Ще има още две камери за технологията за голлинията, бяха 6 камери, вече ще са 8. Освен за подпомагане за технологията за голлинията, ще е по-ясна и линията на засадата“, добави вицепрезидентът на БФС.