ОФК Пирин (Благоевград) успя да победи с 2:1 Оборище (Панагюрище) в контролна среща, играна в село Склаве. "Орлетата" надделяха над един от тимовете с претенции за промоция в професионалния футбол. Срещата се игра при непрестанен вятър и доста неприятен студ, който затрудняваше максимално и двата състава.

Пиринци започнаха двубоя по-стабилно и в 15-ата минута отправиха хубав удар в очертанията на вратата чрез Витанов. Три минути по-късно Коцев изведе Войнов сам срещу вратаря на панагюрци, а халфът на "орлетата" бе точен за 1:0.

Второто полувреме започна с почти пълна смяна в състава на благоевградчани, като единствено Денис Пидев остана на терена почти до края. В 56-ата минута Тони Тасев нахлу в наказателното поле, където бе грубо подкосен, а категоричната дузпа бе отсъдена от главния рефер Ивайло Стоянов. Владислав Златинов отбеляза безпроблемно от бялата точка за 2:0. В 64-ата Златинов можеше отново да вкара, но изстрелът му от фаул бе избит от вратаря. В 69-ата панагюрци върнаха едно попадение, след като топката бе центрира от дясно на атаката, топката бе поета леко от вятъра и попадна в Даниел Младенов, който в първия момент не успя да преодолее Бахтарлиев, но в добавката бе точен за крайното 2:1.
Утре "орлетата" играят поредна контрола, този път с Пирин (Разлог), отново в село Склаве, а мачът е с начален час 14:30.

Съставът на Пирин (Бл) от контролата днес: Ганев, Башлиев, Николов, Тунтев, Пидев, Витанов, Коцев, Войнов, Тончев, Благов и Хаджииванов. След почивката в игра се появиха Бахтарлиев, Стоев, Сандев, Чорбаджийски, Костадинов, Попев, Станоев, Чепилов, Златинов и Тасев. В контролата не взеха участие контузените Костов и Туджаров, както и разболелият се Мартин Тошев.