„Мартин Петров и Стилиян Петров дойдоха по едно и също време в ЦСКА. Беше януари 1997 година. Извадих  пари от личния си джоб, за да ги привлечем  на „Армията. Общо 6000 лева – по 3000 за двамата”, разкри пред БЛИЦ бившият вицепрезидент на „червените” Евгени Горанов.

„Да, но тогавашният треньор на отбора Георги Василев не ги хареса. Каза, че иска готови футболисти, а не такива, които тепърва ще се учат. Ние тъкмо се стягахме да продадем Коце Видолов на Бурса и след няколко дни направихме отлична сделка с турците. Гочето предпочете ветерана Георги Йорданов. Да, Ламята свърши работа,  помогна ни да спечелим купата и титлата през пролетта, но тези две млади момчета, тези нешлифовани  диаманти,  останаха в миманса.

Малко по-късно се наложи да замина за Щатите. И след като се върнах след месец-два, какво заварвам. ЦСКА се стягаше да ги прати на майната си. Марто в Ботев (Враца) под наем – да го върне там, откъдето го взехме. Стилиян пък беше гласен за преотстъпване в Септември. Павел Панов беше треньор на „септемврийци”. Лека му пръст на човека,  но той, ако беше жив, щеше да потвърди това. Стенли аха да отиде там като преотстъпен.

Веднага стопирах двата безумни трансфера! А впоследствие знаете какво се случи. Дойде Димитър Пенев, седна на треньорския пост и започна да ги налага в състава. Нямаше как светът да не забележи Марто и Стенли. През 1999 година ги продадохме за милиони – през януари Мартин премина в Сервет (Женева),  а  през лятото Стилиян Петров подписа със Селтик”, припомни Евгени Горанов.