На 13 септември стартира новият сезон на Kono Pizza детска лига за деца (родени през 2005 година), която се провежда по правилата на Футбол 7. Турнирът се организира от "Футболните деца на България" с подкрепата на Българска асоциация по минифутбол.

След успешния изминал сезон, в който шампион стана Славия, през тази кампания се включват 12 тима, които ще играят по схема всеки срещу всеки. Отборите, които ще мерят сили в надпреварата през тази година са шампионите от Славия, ЦСКА, Локомотив (София), ДАФ, ДИТ, Национал А и Национал Б, Олимпия, Победа, Лъвчета, Барса БГ и Ферион.

На специална пресконференция в „Пресклуб България” ръководството на лигата, заедно с треньорите на отборите взеха решение, което е безпрецедентно в България. За първи път у нас футболно първенство ще се проведе без класиране. Това е често срещана практика в развитите футболни държави. По думите на организатора на лигата - Богомил Маринов-Мечката, това ще помогне на децата да играят без напрежение в срещите, както и на наставниците да изпробват повече деца.

„Това го правим за децата. Те са бъдещето, а футболът все пак е само една игра. Трябва да има феърплей”, заяви Маринов.

Жребият отреди да се играят следните мачове в първия кръг на 13 септември:

ЦСКА – Лъвчетата

Олимпия – ДАФ

Ферион – ДИТ

Локомотив (София) – Барса БГ

Победа – Славия - този мач ще се играе на 6 септември

Национал А – Национал Б