Българският национал Йоан Стоянов няма да бъде преотстъпван и ще остане за новото първенство в Апоел (Беер Шева), съобщи sports.walla.co.il, като се позовава на старши треньора Елианив Барда.

22-годишният флангови играч се представя много добре през лятната подготовка и си спечели суперлативи в контролната среща с новака в полската Екстракласа – Пушча (Неполомице). Възходът му продължи и през изминалия уикенд, когато се разписа във вратата на гръцкия гранд Панатинайкос за крайното 1:1. Барда се изказва ласкаво за трима от играчите, за които е имал колебания, а също така коментира и представянето на Йоан Стоянов, който се завърна от наем в Нес Циона.

Въпреки похвалите, българинът все още е далече от категоричното му титулярно място при „червените“. Те ще пратят по всяка вероятност десния бек Ор Дедия под наем в шoтландския Абърдийн Ор Дедия с опция за откупуване срещу 400 хиляди евро. Но дори и при такъв развой, първи избор за поста ще бъде Шив Йехезкел, докато българинът ще трябва да се конкурира с него.

Йоан Стоянов е продукт на отбора на Апоел (Херцлия), след което минава в Кфар Саба. От 2022-а година е собственост на „червените“ от Апоел (Беер Шева), за които има един официален мач до момента. По време на преотстъпването си в Секция Нес Циона той записа 27 мача и 5 гола.

Апоел (Беер Шева) стартира сезона в с мач за Тото Къп, а след това ще започне и европейското си предизвикателство срещу победителя от мача Милсами (Молдова) – Паневежис (Литва).