След около 5-6 годишно прекъсване в Ботевград отново ще има мъжки отбор по футбол. Местният Балкан се завръща на футболната карта и започва участието си от "А" окръжна група. Отборът е подал заявка за участие и е приет от зоналния съвет. По програма Балкан почива в първи кръг (12/13 септември), във втория гостува на Говедарци, а в трети кръг приема на стадион "Христо Ботев" в Ботевград Горна Малина.

"Щастлив съм, че най-после отново ще има футбол в Ботевград. Искам да събудим обществеността, срамота е да няма футбол в град като нашия. Ясно е, че не ни отива да играем в "А" окръжна, затова още този сезон ще опитаме да спечелим промоция за "В" група", заяви Иван Редовски пред БЛИЦ.

Той ще бъде треньор на тима и е в основата на цялата организация. В сряда (9 септември) Балкан ще проведе първа тренировка. Ще присъстват около двайсетина футболисти, сред които опитните Борис Райчев, Григор Стойчовски, Здравко Атанасов и Стоян Боновски. Те, а и още местни момчета, натрупаха опит във "В" и дори "Б" група през годините, в които Балкан съществуваше. В отбора ще играе и доскорошният партньор на Иван Редовски в Локомотив (Мездра) - Мартин Кушев.

Община Ботевград начело с кмета Георги Георгиев застава зад идеята футболът отново да бъде възроден. Утре на общинска сесия ще бъдат гласувани 10 000 лева до края на първия полусезон, а след това още толкова за втората част.

"Стадионът е безобразен, но в следващите няколко дни ще направим всичко възможно да го приведем в нормален вид за мачове от тази група, в която ще играем. Естествено, че имам притеснение преди мачовете, защото в Ботевград 5-6 години не е практикуван футбол на никакво ниво. Сигурен съм обаче, че ще се справим", допълни Редовски.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ