Обстановката в съблекалнята на Лудогорец е взривоопасна преди днешния мач с „Ботев“ (Пловдив), който е от изключителна важност за класирането в „А“ група. След загубата от „Левски“ с 0:1 в събота част от футболистите са скочили на треньора Ивайло Петев, съобщава „Тема Спорт“.
 
Те са възроптали срещу избраната тактика за мача на „Герена“. Петев реши да изневери на стила, налаган в продължение на две години, и заложи на по-прибрана постройка. Най-дейни в критиките са били българските играчи.
 
Според тях Петев е сбъркал и с пускането в игра на Мичел Бургзорг, в който се удари топката при удара на Станислав Ангелов, за да влезе във вратата на Владо Стоянов. Футболистите коментирали, че в игра е трябвало да влезе Емил Гъргоров, който да задържи топката далеч пред вратата.
 
ludogorec.JPGЛудогорец - „Ботев“ (Пловдив)2_13.jpg
 
Днес от 20:00 часа
по ТВ 7
 
Разград, „Лудогорец Арена“
Съдия: Мартин Богдев
 
ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
Лудогорец: Вл. Стоянов, Й. Минев, Моци, Мантила, Кайсара, Генчев, Дяков, Ив. Стоянов, Марселиньо, М. Иванов, Кишада
Контузени: Чворович, Безяк
Наказан: Гулдан
 
„Ботев“ (Пловдив): Стаховяк, Перейра, Спрокел, Грънчаров, Енрике, Галчев, Иршак, Луис Педро, Огнянов, Неделев, Цветков
Контузени: В. Минев, Караславов
Наказани: няма
 
Баланс: 1 мач, 1 победа за Лудогорец, г.р. 1:0
 
ЛЮБОПИТНИ ФАКТИ
* В дербито с „Левски“ Любомир Гулдан получи първия си червен картон в България, това става в 50-ия му мач в „А“ група.
* Преди година Лудогорец стана шампион със 70 точки, но сега 72 точки може да не се окажат достатъчни за титлата.
* При поражението на „Герена“ тимът от Разград не вкара гол в четвърти мач от пролетния полусезон. В другите три мача шампионите направиха нулеви равенства – Берое, Литекс и ЦСКА
* „Ботев“ (Пловдив) допусна само два гола в последните си 7 мача в „А“ група, като в тях регистрира пет сухи мрежи. Три от тях бяха в последните три мача.
* Срещу „Ботев“ (Враца) Борис Галчев вкара първия си гол за „канарчетата“. 17-годишният Серкат Юсеин направи първата си асистенция в „А“ група.
* С двата си гола срещу врачани Иван Цветков стана най-резултатният футболист в „А“ група за последните три сезона. Той има 36 попадения за този период.