Паметната плоча на Георги Аспарухов пред стадион “Ивайло” във Велико Търново, която бе открадната неотдавна, ще бъде подменена, съобщи на пресконференция инициаторът за поставянето Борислав Костов, пише sport-vt.com.
 
На 18 септември неизвестни злосторници откраднаха плочата, поставена през 2007 г., която напомняше за последния гол в кариерата на Аспарухов, вкаран на 13 юни 1971 г. На пресконференцията освен Борислав Костов присъстваха шефът на Фенклуб “Гунди” във Велико Търново д-р Мишо Михайлов и председателят на Фенклуб “Сините боляри” Калин Станчев. Между 5 и 8 октомври на същото място ще бъде поставена първата плоча на Георги Аспарухов, но вече обновена.
 
“Ще махнем надписа, защото България има много звезди и една друга звезда сериозно се е подразнила от тази плоча. Вместо това с позлатени букви ще напишем незабравимият. Отдолу ще сложим две снимки – цветна и черно-бяла и табелка: с благодарност към Национален фенклуб “Гунди”, Община Велико Търново, фенклубове “Сините боляри“ и “Гунди” и приятели от цяла България. Ще я направим с метален обков така, че не с лост, а могат да я съборят само с булдозер заедно с цялата стена и останалите плочи“, добави Борислав Костов./БЛИЦ