Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев бе много ядосан, въпреки победата с 2:1 на неговия отбор при гостуването на Литекс в първата среща за Купата на България. Босът изледа на живо 1/4-финал, след което нападна Литекс и заяви, че "оранжевите" от години влияят на съдиите.

"При гола на Литекс има нарушение (б.р. - удар срещу Козмин Моци). Защо не вдигаше и на тях картон, като във всяка ситуация на нас показваше. Вижте колко пъти се прекъсва играта, това не е нормално. Затова нямаме футбол в България, защото всяко полувреме се играе по 15-20 минути. Много слаби съдии... Знаете що за отбор са Литекс. Изключително слаб съдия.

"Първото полувреме се играеше нормално, второто имаше ритане и блъскане, това не е нормално. И жълтите картони ги отнасяхме ние. Тези съдии са просто подигравка с футбола. Никакъв смисъл няма да пишем някаква жалба, да не говорим, че половината съдии са с връзки", продължи ядосаният бос на Лудогорец.

"В Европа се играе по 90 минути, тук се накъсва играта, неадекватни отсъждания, и се играе по едва 15-20 минути всяко полувреме. При всяко едно нарушение играчите на Литекс отиват при съдията и му казват какво трябва да прави. Да видяхте в мачовете ни в Европа дали някой от нашите ходи и се обяснява на съдиите. Вижте ситуацията с Кишада (б.р. - получил жълт картон за спречкване с Бодуров). Защо му дадоха жълт картон, като двама играчи го дърпаха и блъскаха? Много са ни слаби съдиите, разберете го, това ме притеснява. Има некадърност и тенденциозност в отношенията с определени отбори", заяви още Домусчиев.

"Искам да играем, да има футбол, а не разправии и простотии по терена. Видимо с Литекс е тази тенденциозност, какво ме провокирате? Не се притеснявам да ги коментирам тези неща. Не се срамувам да го кажа - с тях винаги ще има проблеми. Това нещо го правят от много години. И така ще бъде докато има слаби съдии и податливи. Ние какво можем да направим? Дойдох да гледам футбол, дори и Литекс да победи, а това не беше футбол. Те винаги си играят по един и същ начин. Винаги са със съдията барабар 12 човека", добави собственикът на Лудогорец.

КУПА НА БЪЛГАРИЯ

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ