Здрав бой се е заформил между привържениците на Победа (Градище) и Пелезо (Пелишат). Кютекът се е разиграл по време на срещата между въпросните два отбора от "Б" окръжната група на Плевен. Гостите от Пелишат, които до този момент имат само едно равенство и всичко останало им е победи в шампионата, губели срещата с 0:3 някъде към 70-ата минута.

Тогава играч на гостуващия отбор ударил човек от публиката, като впоследствие се оказва, че това е дядото на един от футболистите на Градище. Не последвала реакция от страна на домакините, а напротив - фенове на гостуващия тим, които били дошли с колите си да гледат състава от Пелишат, нахлули при местните привърженици и започнало масово меле, в което се раздали доста пестници, тупаници, ритници и псувни.

"Пелишат губеха мача и явно бяха изнервени от това. Когато техният футболист удари дядото от публиката, изведнъж се спуснаха и феновете им, които започнаха да удрят тези от Градище. Трима-четирима човека от домакините понесоха здрав бой, какъвто го има по филмите. Футболистите и съдийската бригада не пострадаха, но мачът бе прекратен", разказа пред Sportal свидетел на въргала в плевенско.

Днес следобед областният съвет към БФС ще реши как да процедира и дали да присъди служебна победа в полза на гостуващия отбор, който двайсетина минути преди края на мача е падал с 0:3. /БЛИЦ