Страхотен бой подготвят феновете на Ботев и Локомотив преди утрешното пловдивско дерби, научи БЛИЦ. Двубоят от последния 30 кръг на “А” група е от 17,00 часа на стадиона в парк “Лаута”, а “жълто-черните” ултраси продължават да твърдят, че ще бойкотират дербито и няма да присъстват заради президента Димитър Христолов. Въпреки това ултрасите на Ботев се събират в 14,00 часа в парк “Каменица”, който е близо до стадиона на градския съперник.

Заканите на феновете са целия район около стадиона да пожълтее, като различни фракции на агитките на Локо и Ботев вече се уговорят по интернет форумите да се срещнат и заформят мелета. Органите на реда в Пловдив са по-спокойни, тъй като привържениците на “канарчетата” не веднъж заявиха, че не искат да бъдат на трибуните и именно липсата на достатъчно полиция може да доведе до проблеми.

Междувременно играчите на Ботев ще си разделят 10 хиляди лева, осигурени от бизнесмен, ако спечелят дербито. И двата отбора вече няма за какво да играят, след като “канарчетата” останаха в “А” група, а “смърфовете” ще финишират в средата на класирането./БЛИЦ