Малки футболисти от Перник ядоха бой от родители в мач от зоналното първенство на юношите младша възраст. Екшънът се разрази на терена на 57-мо училище в столицата, където домакините от „Ботев-57“ домакинстваха на „Миньор“, съобщава struma.bg

Развоят на срещата и равенството 1:1 с нищо не предвещаваха скандала, който избухна в последните секунди. Тогава играч на гостите отнесе юмрук от противников състезател, реферът се направи, че не вижда, и свири край на двубоя. Удареният обаче скочи и подгони с ритници опонента си, а докато треньорите се усетят, на терена между възпитаниците им настъпи масово меле „кой когото свари“. Родители на деца от „Ботев-57“ прескочиха предпазната ограда, изблъскаха охраната и започнаха да налагат перничанчетата. Боят продължи повече три минути, в него се включиха активно и юношите старша възраст на двата клуба, които чакаха да дойде време за техния мач.

В същия възрастов сегмент в комплекс „Царско село“ формацията на орлетата, водена от Радослав Митревски, отстъпи на едноименния тим с 1:2. Загуби претърпяха и „Беласица“ с 0:1 от „Национал“ и „Велбъжд“ с 0:7 от ЦСКА 1948. Орлетата са осми в класирането с 11 т. от 14 кръга, комитите са девети с точка по-малко, зад тях са само „Витоша“ с 6 т. и кюстендилци с 0.