Бившият футболист на Пирин (Бл) и настоящ на "Ботев" (Враца) Александър Якимов определи Емил Наков за главен виновник за затриването на благоевградския клуб.

„Беше най-жалко за феновете на Пирин, защото отборът ни беше доста млад – с млади момчета”, каза актуално студио "Дерби" 23-годишният Якимов относно изваждането на "орлетата" от професионалния футбол през миналото лято.

„Почти към всички играчи имаше оферти. Само феновете загубиха, и ръководството, че не успяха да задържат момчетата и да спечелят от тях. Мисля, че на Емил Наков се дължи пращането на Пирин в аматьорските групи. Не мога да кажа как е дошъл (б.р. - от Кюстендил). На мен работата ми беше да играя. Интернатът и общежитието са в доста окаяно състояние, сега не знам дали има деца там", каза още Якимов, който в момента е преотстъпен в "Ботев" (Враца) от ЦСКА. Халфът вчера донесе победата на тима си с 1:0 срещу Славия.

„Когато пристигнах в ЦСКА, отборът беше много добър. За да се наложиш в големите отбори, трябва да имаш огромна доза късмет. Налагането в такива отбори не става за 10-15 минути игра, а с 5-6 мача по 50-60 минути”, коментира Якимов.

Полузащитникът изрази задоволството си, че италианците, които бяха дошли във Враца уж да инвестират в клуба, са си тръгнали бързо-бързо. По думите му те не са дали 1 лев за "Ботев".

„С идването си италианците с нищо не показаха, че искат да инвестират в този отбор. Те си мислеха, че първенството в България е доста слабо и бяха изненадани, че далеч не е така. Радвам се, че феновете във Враца скочиха и успяха да ги изгонят. Беше много тежко с тях. Футболните хора не бяха наясно какво всъщност правят те. Радостното е, че бързо си тръгнаха. Надявам се през втория полусезон да спечелим още точки и да останем”, добави Якимов, който е преотстъпен на "Ботев" (Враца) от ЦСКА до 30 декември.

„За момента оставам във Враца, харесва ми. Срещнах много приятели, обстановката е добра. Но Враца искам да го използвам като трамплин, защото няма какво да се заблуждаваме. Разликата с първите отбори - ЦСКА и "Левски", е огромна”, каза още халфът.