Доскорошният треньор на Верея II (Старa Загора) Господин Мирчев през пролетния полусезон ще води Ямбол 1915, също участник от Югоизточната Трета лига. Бившият централен защитник ще имa доста трудна задача, защото трябва да прави буквално нов отбор, пише БТА.

Мирчев поема поста от Иван Божидаров - Арманито, който напусна заради неизвестността в клуба. Имаше известна опасност Ямбол 1915 да прекрати участието си в първенството, но след разговор на президента Иван Петров с кметската управа, е взето решение тимът да остане в групата.

Голяма част от играчите от есента в Ямбол са си тръгнали и на първото занимание са се явили едва 10 футболисти. Всички те са местни момчета, а такава ще бъде политиката и при допълването на тима. Сигурен нов е дефанзивният полузащитник Иван Иванов, който се връща от Черноморец (Бургас).

Вероятно треньорът ще търси попълнения и от региона, а също така трябва бързо да състави и план за зимната подготовка. Пролетният дял в първенството на Югоизточната трета лига стартира на 25 февруари и завършва на 2 юни, с два междинни кръга. Ямболии имат точно един месец за подготовка. Тимът е с 23 точки и се нарежда в момента на 11-о място, което дава известно спокойствие в битката за оцеляване.