Лидерът на "Ред, законност и справедливост” Яне Янев се закани, че до края на седмицата ще даде президента на Ботев Димитър Христолов на главния прокурор на България Борис Велчев. Политикът заяви това на пресконференция в Пловдив.

Янев добави, че хора като Христолов и бившият президент на ЦСКА Александър Томов са символ на корупцията в българския футбол и мястото им е в затвора.
 
"Разполагам с документи, от които се вижда, че Димитър Христолов е извършил много нарушения, като е прикрил неплащане на данъци и източване на ДДС. За тази цел ще се срещна и с ръководството на Националната агенция за приходите", каза още Яне Янев.

Инициативен комитет от петима фена ще се срещнат утре в 12,00 часа с Яне Янев пред Парламента, след което ще посетят главния прокурор Борис Велчев, както и шефа на НАП. “Искаме да знаем до кога ще търпим този бандит и ползва ли се с политически чадър. Тези въпроси трябваше да не ги решаваме утре, те вече трябваше да бъдат решени, искаме свободен Ботев”, заявиха фенове на “канарчетата” пред БЛИЦ.

“Ако след тези срещи, МВР и институциите не си свършат работата, ви обещавам, че ще дойда на протестите ви”, заяви категорично Яне Янев.

На срещата присъстваха и повече от 100 привърженици на Ботев, които искат на всяка цена Димитър Христолов да бъде изгонен от ръководството на любимия им клуб./БЛИЦ