Полузащитникът на Литекс Христо Янев намекна, че не е имал желание да излезе в дербито срещу ЦСКА, спечелено с 2:0 от "оранжевите". Халфът получи днес наградата си за играч на 11-ия кръг в "А" група. Бившият футболист на ЦСКА и френския Гренобъл взе приза заради гола и силното си представяне именно срещу "армейците" в дербито, играло се на 1 ноември в Ловеч.

От 25 гласували футболни треньори и специалисти Янев получи 16 гласа, вратарят на Славия Райс Мболи 5, а голмайсторът за Ботев в дербито с Локомотив (Пловдив) Емануеле Морини - 4 гласа.

"Малко ми беше некомфортно да изляза и да играя срещу ЦСКА. Бях изнервен преди този мач", сподели Янев.

"Благодарен съм на всички за тази награда. Тя е признание за труда, който хвърляме месеци наред. Това признание е плод на колективен труд на целия отбор", заяви Христо Янев.

"С добрите си игри в последните мачове показахме, че заслужаваме позицията, на която се намираме в момента. Играем мач за мач и засега се получава прекрасно", каза още Янев.

"В Литекс имахме нужда от спокойствие след отпадането от БАТЕ Борисов. Г-н Червенков ни даде именно това. Той е страхотен психолог, много точен и ясен в това, което иска от нас. И ние му се отблагодаряваме с победи", коментира още Христо Янев. /БЛИЦ