Най-новото попълнение на Пирин Янко Сандански сподели, че е изключително доволен, че се завръща при "орлетата". Освободеният от ЦСКА полузащитник подписа договор за 2,5 години с тима от Благоевград. Ръководството на Пирин и младия футболист се разбраха изключително бързо, като надделя желанието му да заиграе отново и да се докаже в родния си клуб.

Сандански не смята, че връщането му в Пирин е крачка назад в неговата кариера, след като доскоро беше футболист на ЦСКА.

"В ЦСКА не ми бе даден достатъчно шанс за разлика от другите млади в отбора. При Стойчо Младенов и Димитър Пенев изобщо не получих доверие. При Любослав Пенев записах игрови минути в няколко мача за първия отбор. През останалото време играх предимно за дублиращия тим. В Пирин се надявам да разчитат на мен и ще направя всичко възможно да си извоювам титулярното място. Все пак съм юноша на този клуб, отборът ми лежи на сърцето. Наясно съм с традициите, които има Пирин в българския футбол. Договорът ми е за 2,5 години и смятам да го изпълня. Няма да мисля за трансфер в по-голям отбор, освен за представянето с екипа на Пирин, тъй като съм бил вече и от другата страна. Аз съм от региона, така че с повечето футболисти тук се познавам и ще ми бъде много по-лесно да се адаптирам", заяви роденият в Кресна Янко Сандански. /БЛИЦ