Убедителното лидерство на премиера Бойко Борисов в анкетата “Футболист на годината” продължава да е основна тема в България. Гласуването на феновете приключва тази вечер в полунощ. В понеделник 200 журналисти ще получат уникални кодове за гласуване в сайта на анкетата www.futbolist1.bg, след което ще бъде определен и победителят. Днес към 12:00 часа Бойко Борисов продължава да е лидер 3430 гласа (43% от гласовете). На второ място с едва 1936 гласа (24%) е голмайсторът на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов. Трети е друго шокиращо име – Васил Лукаев от Шипка (Драгор) с 418 гласа (5%). Футболистът беше изключен временно от анкетата заради съмнение за нередовни гласове, но впоследствие беше върнат и отново може да се гласува за него.

“Напук, на майтап, до този момент за Бойко Борисов са дали гласа си около 3500 човека, което е приблизително 50% от гласувалите до момента. Знам кой го номинира, това е първият глас на някой участник. Никой друг не го е номинирал, това е. След това започна един водопад, който продължава доста дни. В резултат на което 3500 гласа от общо 7-8 хиляди”, коментира Радослав Янкулов.

“Създадох сайта заради анкетата и е толкова посещаван, че в един момент се обадиха от хостигна и казаха, че са изпушили сървърите. Страхотно посещаван, страхотен успех. Ако искат, от утре и журналистите могат да класират Бойко Борисов. Защо да е срамен факт, ако и гласуват за него”, допълва журналистът.

“През годините са правени опити да бъдат предложени десетима, двама или петима души, от които да се избере футболист №1. Журналистите обаче винаги са реагирали с думите: “откъде накъде ще ми казват от кои имена да избирам.” Да предположим, че в Олимпийския отбор на България, който е до 23 години, има 18-годишен страхотен талант. Той става голмайстор на Олимпиадата и България спечели медал. И в същото време играе за някой аматьорски тим. Какво става тогава?!”, аргументира номинирането на Бойко Борисов Радослав Янкулов.

“Грешката е още от момента, в който е позволено да се издигне всеки картотекиран футболист в България. Ясно е, че на някой ще му изникне идеята да номинира Бойко Борисов, след като е ясно, че има картотека във Витоша Бистрица”, контрира журналистът Станил Йотов./БЛИЦ