Габровски футболен клуб се нареди до европейски грандове, като Евертън, Зенит, Андерлехт, Генк, Стандарт Лиеж, Брюж и др. ФК Янтра намери място в тази изключително престижна компания, след като получи официална покана за участие в 17-ото издание на международен турнир за деца, който се провежда в Коксейде, Белгия, информира sport-gabrovo.com. Така нареченият Великденски турнир в северния белгийски град ще се проведе на 29 март и 1 април. В България датата 1 април буди известни асоциации, но поканата към ФК Янтра Габрово за участие в тази надпревара си е съвсем истинска, което е видно и от официалната страница на турнира, на която логото на габровския клуб стои редом до тези на останалите участници в надпреварата.

Поканата към ФК Янтра е следствие от великолепното представяне на габровските момчета при миналогодишната визита в Белгия. Миналия април възпитаниците на треньора Пламен Илиев участваха на турнир в Торхаут и не дадоха шанс на съперниците си, като спечелиха купите и в трите възрастови групи – до 9, до 10 и до 11 години.

Предстоящият турнир в Коксейде е за деца до 10 години, тоест, родени след 2003-а. За пръв път в 17-годишната история на надпреварата участващите отбори ще бъдат 20. Поканените чуждестранни клубове са Евертън (Англия), Янтра, Зенит (Санкт Петербург, Русия) и съставът на холандската футболна академия – DSTA, спечелил турнира през миналата година. Белгийските отбори са: Андерлехт, Брюж, Стандарт Лиеж, Генк, Гент, Мехелен – два отбора, Локерен – два отбора, Остенде, Мускрон – Перувелц, Брюксел, Рьозеларе, Коксейде, Торхаут и Йепер.

Срещите ще играят в комплекс „Хенри Ууд“ в Коксейде, който разполага с три големи футболни терена, единият от които с изкуствена трева. Според наредбата за турнира, отборите трябва да бъдат съставени от по 7 полеви играчи и вратар, а смените ще бъдат неограничени. Тепърва ще стане ясно в коя предварителна група ще попадне отборът на Янтра и кои ще бъдат съперниците на габровските момчета в първата фаза.