Треньорът на Левски Ясен Петров призна класата Лил, предстоящият съперник на “сините” в Лига Европа. На летище “София” Пловдивския Джанини сподели, че е спокоен преди двубоя с “кучетата”, които също имат своите слабости.
 
“Спокоен съм преди мача с Лил. Не може да се определи дали френският тим е по-силен от Спортинг, или по-слаб. Лил е един класен отбор. Разполага с добри изпълнители. Движи се добре в първенството на Франция. Разузнахме добре противника, надявам се, че ще се възползваме от слабостите, които сме видели. Те не са много, но всеки отбор има такива. Не мога да коментирам как ще подходим към мача. Отиваме с нагласата да играем добър футбол и да се представим на ниво”, заяви Петров.
 
“Нямам колебания по избора на стартовия състав. Готов съм със заместниците на Йовов и Тасевски. Мисля, че ще се справят. Нашата цел е да стъпим здраво на земята. Ще подходим към този мач максимално разумно. Всички отбори са възможни. Няма непобедими отбори. Има много силни отбори, които имат слабости. Ако срещу тях се изправи един максимално концентриран тим, може се възползва от слабостите на противника”, допълни треньорът на Левски.
“Когато постигнем някакъв успех, по принцип бързо литваме във въздуха, след това пък бързо се приземяваме. От началото на сезона повтарям – няма по-важен или маловажен мач за Левски. Сега мислим за Лил, след това за също толкова важния мач с Литекс”, завърши Ясен Петров./БЛИЦ