Треньорът на Левски Ясен Петров похвали футболистите си след победата с 3:2 над украинския Металист (Харков). Вчера той ги критикува след загубата с 2:3 от румънския Търгу Муреш, но днес сподели, че е останал доволен от показаното.

"Изиграхме изключително полезна проверка. За мен не е важен резултатът, а влагането на футболистите. Изправихме се срещу изключително сериозен противник, който е готов за официални мачове", заяви Петров.

"Играхме с числено намален състав, но бяхме стабилни в защита и добри в атака. Имам и забележки. Колективът е най-важен и не очаквайте да давам персонални оценки. Гара Дембеле е част от колектива", заяви спецът по повод силната игра на привлечения от Локомотив (Пловдив) централен нападател Гара Дембеле. Нападателят вкара гол в дебюта си днес със синята фланелка, а преди това бе два пъти фаулиран от играчи на украинците като при последвалите пряк свободни удари Димитър Телкийски и Владимир Гаджев вкараха голове.

"Холандецът не е готов да играе 90 минути, но с помощта на кондиционния треньор Ясен Екимов ще му изготвим специална програма и трябва да влезе бързо във форма", коментира Ясен Петров новото попълнение Дъстли Мулдер, който се появи през второто полувреме на десния бек, заменяйки Майкъл Тевия.

"Започвам да избистрям стартовите 11. Моето желание бе всички да вземат участие, но червеният картон на Владо Гаджев ни наруши плановете", добави Ясен Петров. /БЛИЦ