"Левски" е домакин на Черноморец от 18:00 часа тази вечер на стадион "Георги Аспарухов". Сайтът на "сините" публикува любопитни статистически данни преди срещата от 18-ия кръг на "А" група.

Любопитни факти
"ЛЕВСКИ"
* Загубата с 1:3 от ЦСКА във вечното дерби в предишното домакинство бе под №300 за "Левски" в историята на "А" група. Тя бе и втора за "сините" на стадион "Георги Аспарухов" в това първенство след поражението с 1:2 от Локомотив (Пловдив).

* Левски има най-силната атака в "А" група с 35 отбелязани гола. 14 от всичките попадения дойдоха в последните 15 минути на двете полувремена - показател, по който тимът е №1 в елита. Почти половината от головете във вратата на ЦСКА (7 от 15) паднаха в този период.

* "Сините" са вкарали поне по 1 гол във всеки мач от началото на сезона и се разписаха вече в 12 поредни домакинства - те са №1 по тези показатели в елита.

* Играчите на "Левски" са най-рядко фаулираните - претърпели са 248 нарушения до момента и по този показател отстъпват само на Черноморец. "Акулите" са били фаулирани 256 пъти.

* Пламен Илиев стана четвъртият вратар, използван от Ясен Петров през сезона. "Левски" е разчитал на 32-а футболисти до момента - с 8 повече в сравнение с Черноморец. Всъщност, само Локомотив (София) е заложил на по-малко състезатели от Черноморец.

ЧЕРНОМОРЕЦ
* Евентуална загуба ще е №30 за клуба в елита, но през този сезон отборът има само едно поражение във визита - в Пловдив (0:2 от Локо). Четвъртото попадение, реализирано от ЦСКА преди седмица, пък бе 110-ото, допуснато от бургазлии в "А" група.

* Черноморец има само една победа в последните 6 кръга и едва 2 попадения. Същевременно "акулите" инкасираха 7 гола за 3 мача - повече отколкото във всичките предишни 14.

* Едва седем различни състезатели са се разписали за Черноморец. С по-малко могат да се похвалят само отборите в зоната на изпадащите - Видима-Раковски, Пирин и Сливен. За "Левски" гол са реализирали десетима футболисти.

* Въпреки че "акулите" имат петата най-слаба атака в елита, те са четвърти по точни удари към вратата на съперниците с 85. Отборът е и между шестте, минали кота 100 при неточните удари - 104. Това обаче прави Черноморец клубът с най-ниска процентна успеваемост в нападение. За "Левски" показателите са 89 точни изстрела и 134 неточни.

* Черноморец е вкарал само 2 гола в последния половин час на мачовете си - колкото и Сливен. Това е най-слабото подобно постижение в елита. За сравнение - "Левски" е лидер по този показател с 13 попадения във въпросния период.

Факти за играчите
"ЛЕВСКИ"
* Евентуален успех днес ще е 50-и за Ясен Петров като треньор в елита. Балансът на пловдивчанина в "А" група - 49 победи, 30 равенства, 52 загуби при голова разлика 160:158.

* Следващият мач на Веселин Минев ще е №120 за него със синия екип във всички турнири. Защитникът все още няма отбелязан гол за "Левски".

* Божидар Митрев е пред 50-ата си среща във всички турнири за клуба. Вратарят има 30 двубоя за "Левски" в "А" група.

* Следващият мач на Александър Александров ще е №100 за него за "Левски" в "А" група и 140-и със синята фланелка във всички турнири.

* Черноморец е един от трите клуба в "А" група, срещу които Гарра Дембеле игра през този сезон и не успя да вкара гол. Другите са Сливен и Локомотив (Пловдив). Малиецът обаче реализира първото си попадение в елита именно срещу "акулите" - на 6 март 2010 г. при успеха на Локомотив (Пловдив) с 2:1.

* Дембеле, Йордан Милиев и Дъстли Мулдер имат по 4 жълти картона и при следващ такъв ще бъдат наказани за 1 мач. От отбора на Черноморец с жълти картони виси единствено Орлин Старокин.

ЧЕРНОМОРЕЦ
* Антон Велков има 6 загуби и реми в последните си 7 мача в "А" група. Той започна сезона с 5 поражения начело на Миньор и бе уволнен от перничани точно преди визита на "Левски". Балансът му в "А" група - 47 мача, 17 победи, 9 равенства, 21 загуби, при голова разлика 52:52.

* Енис Хаири е най-резултатният защитник в "А" група със своите 3 гола. Той обаче е единственият бранител, разписвал се за бургазлии. Хайри не е в групата за днешното гостуване на "Герена".

* Хайри е и №1 по избити центрирания - той е изчистил 45 топки от своето наказателно поле.

* Георги Андонов е единственият българин, вкарал гол за Черноморец през този сезон и единственият футболист на клуба, разписал се след паузата.

* Вратарят Паскал Борел е един от петимата футболисти, които все още нямат изпусната минута през първенството. Освен него във всички мачове на Черноморец са играли още Орлин Старокин, Траян Дянков и Енис Хаири.

* Рикардо Андре е втори по брой нарушения - 49 или по един фаул на всеки 27 минути. Халфът изпреварва Гара Дембеле с осем нарушения.