Селекционерът на националния отбор Ясен Петров говори пред медиите преди заминаването на „лъвовете“ за предстоящата в събота световна квалификация срещу Литва във Вилнюс. 53-годишният специалист коментира настроението в тима и сподели задачите пред играчите.

„Нашето намерение е да покажем добро лице и да вземем резултат. Футболистите знаят за какво играят. Недялков пътува с нас, ще го използваме. Не злоупотребяваме с футболистите. Няма нито един играч, който да се е прибрал контузен след лагер на националния отбор", обяви Петров.

Литва ще бъде в съвсем друг състав, с опитни играчи. Ще гледаме различен мач. Трябва да се приспособим на изкуствения терен. Имаме два дни. Надявам се момчетата да се справят. Много съм доволен от старанието на играчите. Момчетата имат настроение, а това е най-готиното нещо, което показват. Имаме добри момчета, ще съм много щастлив, ако някой от тях отиде и направи контакт и подпише с голям отбор", допълни селекционерът.

Искам да спечелим двата мача. Не трябва да подценяваме нито един отбор. Няма лесни мачове. Нека минем през Литва, след което ще мислим за Северна Ирландия. Имам мисия с тези момчета. Не искам да коментирам. Имам мечти, няма да споделя, но искам да работя с тези играчи", завърши Пловдивския Джанини.

Нашата група от квалификациите за Мондиал 2022