Левски ще се раздели с петима футболисти преди да замине за втори предварителен лагер в Австрия. Това заяви новият треньор на "сините" Ясен Петров.

Той обяви, че в понеделник ще стане ясно кои играчи остават извън сметките. Петров иска да работи с група от максимум 23-ма футболисти. Те ще бъдат основният състав на Левски през новия сезон. Треньорът каза пред "Гонг", че вече е готов със списъка с ненужните футболисти. Сред тях са юношите на клуба от набор 1993 Тодор Чаворски и Асен Георгиев, както и Даниел Шмедин, Александър Киров и нападателят Георги Христов.

Първите двама ще бъдат върнати в школата, за да продължат да се развиват. На тях ще се разчита в бъдеще. Чаворски и Георгиев са две от най-талантливите момчета в школата. Шмедин пък ще се върне да играе за дублиращия отбор и юношите старша възраст. Той ще е под ръка на Ясен Петров и ако по време на сезона се наложи, ще бъде привикан в първия отбор.

Най-неясна е съдбата на двамата офанзивни футболисти - Александър Киров и Георги Христов. Те имат договори с Левски, но на този етап са ненужни. "Сините" всячески се опитват да намерят отбор на Христов, но засега няма кандидати, които да искат нападателя. Киров също ще трябва да си потърси нов отбор, в който да премине като преотстъпен. /БЛИЦ