Треньорът на Левски Ясен Петров даде традиционния си брифинг преди мач от „А” група. “Сините” посрещат Пирин на “Герена” в събота от 21,00 часа.

“Тасевски е извън групата за Пирин, тъй като не искаме да рискуваме излишно със здравето му. Дарко все още не е напълно възстановен от травмата си и не искаме да се контузи отново, както стана с Йовов. Всеки един футболист за нас е ценен. Останалите играчи в тима са за това, за да дадат приноса си и да използват шансовете, които им се дават и да защитят името на Левски”, каза Ясен Петров.

“Случаят с Бензукан вече е ясен, не искам да го коментирам повече. За повече подробности ще трябва да питате спортния директор Георги Иванов след мача с Пирин. Това че Бензукан вече е освободен от тима означава, че ще трябва да трансформираме един от по-дефанзивните ни играчи в бранител”, допълни треньорът.

“За бразилеца Жуниор, който дойде на проби при нас, все още не мога да кажа нищо конкретно. Видял съм го само на днешната тренировката. До края на следващата седмица ще съм наясно дали ще го привлечем”, разясни наставникът.

“Миналата седмица дадохме почивка на играчите, тази седмица също работихме добре и съм доволен от подготовката по време на паузата. Гара пропусна само една тренировка, в останалите тренира наравно със съотборниците си, така че според мен е готов за мача с Пирин. Надявам се да поддържаме високо темпо и след тази пауза. В мачовете с Черноморец допуснахме много грешки, но важното е да си извлечем поуки от тях и да не ги повтаряме за в бъдеще. Ще имаме човек на следващия мач на Лил, за да разузнаем по-добре противника”, завърши Ясен Петров./БЛИЦ