Треньорът на Левски Ясен Петров остана разочарован от поражението с 1:2 от Аустрия (Виена), но не и от играта на отбора.

“Още ме е яд, че загубихме от австрийците. Смятам, че с усилията, които вложиха футболистите, и с играта, която показаха, не заслужаваха да загубят. Направихме грешки в дефанзивен план, но в атака сътворихме хубави комбинации, оставихме добри впечатления. Радва ме, че поддържахме добър ритъм, който беше нарушен чак в края на двубоя от направените смени", каза Ясен Петров. “Христо Йовов беше ударен в коляното, но издържа до 85-ата минута. Тогава му дадох заслужен отдих. Съхранихме и холандеца Мюлдер, който наваксва с подготовката и още не е готов за пълни 90 минути. Мога да съм доволен от свършената работа на лагера. Програмата ни е направена така, че първите официални мачове срещу ирландския Дъндолк се явяват като част от подготовката. Не очаквайте на 15 юли да сме в оптимална форма. Искаме да сме в най-доброто си състояние за началото на шампионата”, допълни треньорът.

"За мен няма по-важни и по-маловажни мачове. Към всяка среща трябва да се подхожда максимално отговорно и концентрирано. Това се отнася и за двубоите с ирландците. Пред всички нас има много работа. Критичен съм, защото знам, че не сме разкрили пълния потенциал на отбора. Имаме резерви във всички компоненти на играта, което е оптимистично”, завърши наставникът./БЛИЦ