Селекционерът на националния ни отбор Ясен Петров даде пресконференция преди турнето в Катар, където България ще играе контроли с домакините (на 26 март, събота) и със световните вицешампиони от Хърватия (29 март, вторник). 

"Не искам да деля мача с Катар и Хърватия. Разузнавахме отбора на Катар в последните 10 дни. Много сериозен състав. Ще бъде много тежък мач. В последната година играхме все срещу топ отбори. Надявам се момчетата да покажат добро лице и в двата мача. Започваме да говорим само за резултати. Всеки добър резултат с такива противници ще е от значение за нашето самочувствие. Това ще ни е генерална репетиция", каза Петров.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

"От днес сме на лагер и искам да се концентрирам за работата си с играчите и нека да приключим темата с БФС. Всички неща, които се пишат по медиите влияят на футболистите. Много хора са объркани. По същия начин и играчите са така, четат, гледат телевизия. Това влияе, ще се опитаме да изключим това от техните глави. Не е лесно, казах на обяд, не ни е писано да ни бъде лесно. Приемаме, че трябва да се борим. Продължаваме да работим и да формираме този отбор. На отбора му липсва подкрепа", коментира специалистът.

"Видях се вече с Йомов, по-добре е. Няма да го заместваме, ще бъде с нас. Бил е болен, един грип, който за жалост върлува, го е поразил. Не е коронавирус. На този етап всички са добре. Изключвам Киро Десподов, който утре ще се прегледа", каза Петров.

"Всеки има право на мнение. Не сме от водещите отбори, това е факт. Това, че те ще играят срещу нас, това си е техен избор. Ние само можем да спечелим. За нас е чест, че ще играем срещу световния вицешампион Хърватия. Ще имаме право на шест смени. Ще започнем да избистряме едно ядро от хора за мачовете, които ни предстоят. Ние сме направили една много малка крачка напред. Освежихме отбора, вкарахме млади момчета, рискувахме в хода на световни квалификации. Започваме да се разбираме малко повече". продължи той. 

"На този лагер ще имаме повече време да тренираме, да се опознаем. Направили сме една малка стъпка напред. Предстои ни много работа, тежки изпитания", подчерта той. 

Петров говори и за промяната в щаба му - присъединяването на Витомир Вутов, който заменя Георги Шейтанов.

"С Шева съм работил повече от 10 години и искам да му благодаря. От днес треньор на вратарите е Витомир Вутов. С Шейтанов сме преживели много, ще работим заедно и занапред. Трябва да работим позитивно и се надяваме да имаме успехи с новия треньор на вратарите", каза Ясен Петров.